Over Robert

Robert Elslander

Ge-inspireerd door kunstenaars in het “koffiehuis-eetcafé” < Het Wachtje > van zijn vader op het Malieveld in Den Haag en door bezoeken aan Het Mauritshuis en Panorama Mesdag alsmede exposities en ateliers begint Robert in zijn eigen stijl te tekenen. Vanaf 1962 schildert hij vervolgens met niet vermengde olieverf op linnen dat op hout is bevestigd. De verf wordt rechtstreeks uit de tube aangebracht met dunne aangescherpte saté-stokjes waardoor de levendige kleuren een bijzondere struktuur hebben.

De grote variatie in onderwerpen is gebaseerd op zijn < geen oorlog maar vrede > positief denkende visie en hebben een hechte band met het dagelijkse leven.

Zijn studies brachten hem werk in veel bedrijven in binnen- en buiten-land. Zowel zakelijk als privé reisde hij over de hele wereld en kwam daardoor in contact met diverse bijzonder interessante culturen, die in zijn < geïntegreerde harmonie > schilderijen zijn terug te vinden.

Robert < geregistreerd bij het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie > startte in 2004 met exposeren. Dat was nà toetreding van Oost-Europese landen tot de E.U. in het schitterende Kasteel Bojnice in Slowakije. Daarna volgde exposities op vele plaatsen in Nederland < Galerie des Beaux Arts in Heeze – Galerie Papillon in Amsterdam + in Eindhoven:  Van Abbe; Brunswijck; Wissehaege; ’t Lint; Engelsbergen; Kortonjo; Galerie AES  Artworks en Philips PVGE >. Tevens was de collectie door zijn wonen en werken te zien in Frankrijk en België.